گوگل سرچ کنسول چیست و چگونه کار می کند؟
◊خواندن این مطلب ۲ دقیقه زمان میبرد.
گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) سرویس رایگانی است که توسط Google ارائه شده است. هدف این سرویس، بررسی و ارزیابی وبسایت ها در نتایج جستجوی گوگل است. یعنی از طریق این سرویس، می توانید وضعیت وبسایت خود در نتایج جستجوی گوگل را بررسی نموده و در صورت وجود مشکل آن را برطرف کنید.
البته برای قرار گرفتن در نتایج جستجوی گوگل، لزوما نباید در گوگل سرچ کنسول ثبت نام کنید. بلکه این سرویس ابزاری برای مشاهده و بهبود عملکرد وبسایت خود در گوگل است.
این سرویس وظایف زیر را برعهده دارد:
- قرار گرفتن سایت و مطالب شما در نتایج گوگل را تایید می کند.
- مشکلاتی که در وبسایت شما رخ داده را به شما اطلاع می دهد.
- میزان مشاهده وب سایت شما در نتایج جستجوی گوگل را نمایش می دهد. به عبارت دیگر، مشخص می کند که کاربران با جستجوی چه موضوعاتی وارد سایت شما شدهاند و یا چندبار هنگام جستجو بر روی عنوان شما کلیک شده است.
- هنگامی که هرزنامهای را در سایت شما پیدا کند به شما اخطار می دهد.
- سایتهای دیگری که به شما لینک شدهاند را نمایش می دهد.
- مشکلات AMP (نسخه کم حجم وبسایت) و یا مشکلات مربوط به ورژن موبایل وبسایت شما را نمایش میدهد.
چه کسانی باید از گوگل سرچ کنسول استفاده کنند؟
همهی افرادی که دسترسی به مدیریت وبسایت دارند! از ابتداییترین تا حرفهای ترین اشخاص میتوانند از این سرویس استفاده کنند.
-
صاحبان مشاغل :
حتی اگر خودتان از این سرویس استفاده نمیکنید، باید از آن آگاه باشد. با اصول آن آشنا بوده و بدانید چه ویژگیهایی در جستجوی گوگل وجود دارد. با انجام این کار، زمانی که متخصصی در این زمینه استخدام میکنید، از اصطلاحات استفاده شده مطلع هستید.
-
متخصصان سئو یا بازاریابهای دیجیتالی :
به عنوان کسی که در زمینه ی بازاریابی و فروش یک وبسایت به صورت تخصصی فعالیت میکند، Search Console به شما کمک میکند تا بر روی ترافیک وبسایت خود نظارت داشته باشید و تصمیمات آگاهانهای در مورد آن بگیرید. همچنین با رفع مشکلات به بهبود و بالابردن رتبه سایت خود در گوگل کمک میکنید.
-
مدیران وبسایت :
اگر شما مدیر ( یا اصطلاحا ادمین ) یک وبسایت هستید و به کارکرد درست وبسایت خود اهمیت میدهید، با استفاده از Search Console میتوانید خطاهای مربوط به سرور، نحوه بارگزاری سایت و امنیت را مشاهده و نسبت به رفع آن ها اقدام کنید.
در نتیجه Google Search Console :
-
یک کانال ارتباطی است
Google Search Console راهی برای ارتباط میان Google و صاحبان وبسایت است. از این طریق صاحبان وبسایت میتوانند مشکلات، خطاها و حتی جریمههایی که گوگل برایشان مشخص کرده را مشاهده کنند. گوگل راهحل هایی برای رفع این مشکلات را نیز پیشنهاد میدهد.
-
یک مرکز کنترل است
ابزاری که سرچ کنسول ارائه میدهد به ما در مدیریت روزمره وبسایت مان کمک میکند. بدین صورت که امکان نظارت از طریق Sitemap را فراهم کرده و خطاها و مشکلات سایت را به ما اطلاع میدهد. همچنین بعد از رفع خطاها میتوان از گوگل خواست تا دوباره سایت مان را بررسی کند. همچنین نحوه نمایش سایت در نتایج جستجوی گوگل را نیز به ما نشان میدهد.
-
نشان دهنده عملکرد وبسایت است
اکانت Search Console شما، پر از اطلاعات مفید است که نحوه نمایش وبسایت تان در نتایج جستجو را به خوبی نمایش میدهد. از ورژن موبایل سایت گرفته تا دنبال کردن کلیکهای کاربران روی لینک های موجود در وبسایت.
اگر در مورد مدیریت و بهینه سازی وبسایت خود جدی هستید، Google Search Console بهترین گزینه ممکن برای شما است.
آیا گوگل سرچ کنسول همان گوگل وبمستر تولز است؟
کنسول جستجوی گوگل یا گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) تا سال ۲۰۱۵ با نام گوگل وبمستر تولز شناخته میشد و پس از آن به گوگل سرچ کنسول تغییر نام داد.
نحوه اتصال گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس چگونه است؟
وارد حساب گوگل انالیتیکس خود شوید. از سایدبار سمت چپ acqusition را انتخاب کنید. Search Console را انتخاب کنید. روی Set up Search Console data sharing کلیک کنید و حساب سرچ کنسول خود را انتخاب کنید.
نحوه ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول چگونه است؟
نصب گوگل سرچ کنسول روی سایت روشهای مختلفی دارد و سادهترین روش نصب سرچ کنسول نصب از طریق بارگذاری فایل اعتبارسنجی روی هاست است. در این مقاله دو روش نصب سرچ کنسول روی سایت معرفی شده است.
جمع بندی
این راهنما به شما نحوه نصب و پیکربندی گوگل سرچ کنسول را آموخت و چگونگی بررسی گزارشهای مختلف موجود در این ابزار قدرتمند را توضیح داد. اگر با مطالعه این راهنما موفق شدید گوگل سرچ کنسول را نصب کنید به شما تبریک میگوییم. از اینجا به بعد شما وظیفه استفاده و بهره گیری از گزارشهای مختلف موجود در سرچ کنسول را خواهید داشت. گوگل سرچ کنسول مهمترین ابزار متخصصین سئو و دیجیتال مارکترها برای بررسی وضعیت سئو سایت میباشد. استفاده مستمر از این ابزار و تحلیل دادههای موجود در سرچ کنسول باید به یک امر روزمره در فرآیندهای مربوط به سئو سایت شما تبدیل شود.