افسردگی چیست

افسردگی شایع ترین بیماری و اختلال روانی در دنیای جدید است از همین جهت لقب سرماخوردگی روانی را گرفته. این اختلال باعث ایجاد احساسات منفی ای مانند خشم،اظطراب و استرس،پرخاشگری و ناامیدی در فرد میشود . اگر فرد احساس افسردگی کرد بسیار ایمن تر است که به یک روانشناس،تراپیست یا روانپزشک مراجعه کند و مانع پیشروی این اختلال در فرد شود اگر توانایی مراجعه به رونشناس ندارید بهتر است خودتان در مورد این اختلال تحقیق کرده و علت افسردگی در خودتان را ریشه یابی کنید ازین طریق اولین قدم مثبت را برداشته اید و حالتان بهتر میشود و توانایی حل مشکل را کم کم به دست می آورید .

انواع افسردگی 

افسردگی طیف ها و علل متفاوتی دارد و توانایی تشخیص طیف و نوع افسردگی کمک شایانی در روند درمانی تان ایجاد میکند.

 

افسردگی خفیف تا متوسط

این نوع از افسردگی رایج ترین نوع افسردگیست که در بسیاری از افراد اللخصوص افرادی با مشغله های روانی و علل ژنتیکی دیده میشود . این افسردگی زندگی روزمره فرد را تحت الشعاع قرار داده و باعث ایجاد حس نا امیدی و بی انگیزگی در فرد میشود.افرادی که دچار این شدت از افسردگی هستند غالبا حس شادی را کمتر از افرا دیگر تجربه میکنند،و این امر (به علت کاهش ترشح دوپامین) میتواند بر بسیاری از موارد همچون اعتماد بنفس و عزت نفس بیمار تاثیر بگذارد.

افسردگی دوره ای مزمن (دیستایمی یا کج خلقی)

این نوع از افسردگی علائم خفیفی دارد به طوری که فرد مدام حس بیحالی و بی حوصلگی میکند ولی ویژگی خاص این نوع از افسردگی مدت طولانی آن است که ۲ سال یا بیشتر بیمار را درگیر میکند این در صورتیست که فرد دچار افسردگی مضاعف نشد (در صورت ابتلا هر دوره میتواند تا ۶ ماه افزایش یابد ازین رو بهتر است در مراحل اولیه نزد روانشناس بروید).

اقسردگی شدید

این  نوع از افسردگی نادر است . افرادی که دچار این نوع از افسردگی هستند از روند معمولی زندگی کاملا مختل هستند این افراد گاها میتوانند دچار علائم جسمی شوند و بسیار واجب هست که به روانپزشک مراجعه کنند .

افسردگی غیرمعمول (آنتیپیک)

این نوع از افسردگی زیردسته افسردگی معمولیست با این تفاوت که خوشبهتانه به روش های درمانی بهتر و زودتر به نتیجه میرسد این نوع از افسردگی باعث میشود فرد در موقعیت ها و برهه های کوتاه زمان (برای مثال چند ساعت پیش دوستان)حال خوبی دارد و سپس به حالت ناراحتی همیشگی برمیگردد.این نوع از افسرگی علائمی مثل پرخوری یا کم خوری ، پرخوابی و کم خوابی،حساسیت نسبت به طرد شدن و … میشود.

 افسردگی فصلی

این نوع از افسردگی غالبا در فصل زمستان و همزمان با کوتاه شدن طول روز اتفاق می افتد و غالبا زنان و جوانان را تحت تاثیر قرار میدهد. این افراد در فصلی که دچار افسردگی میشوند حس این را دارند که کاملا به یک فرد دیگر تبدیل میشوند و بسیار بدخلق میشوند.این افراد بهتر است در برهه افسردگی مراقبت های روزانه ،مدیتیشن و … انجام دهند.

افسردگی پس از زایمان

این نوع از افسردگی فاعدتا در افرادی که زایمان داشتند رخ میدهد،این افراد در دوره بارداری خود حس های منفی ای مثل غم و اندوه،دلهره ،اضراب و … را تجربه میکنند و پس از زایمان علائم بیمار تشدید میشود . این نوع از افسرگی درجه حساسیت بالاتری نسبت به افسرگی معمولی دارد و مراقبت از خود و نوزاد هم شرایط را برای بیمار سخت تر میکند از همسران و خانواده فرد تقاضا میشود به فرد در روند مراقبت از نوزاد و خود کمک کنند و با عبارات مثبت به فرد بیمار روحیه دهند و با او همدلی کنند و اکیدا از مقایسه خودداری کنند.

افسردگی سایکوتیک

این نوع از افسردگی هم کمیاب است و برای افرادی اتفاق می افتد که دارای بیماری زمینه ای روانی هستند این نوع از افسردگی بسیار تخصصی و شاخه دار هست ولی اغلب این افراد دچار توهم هستند ،توهم هایی از جمله توهم فقر ،دیدن موجودات خیالی ، توهم مرگ و …

جمعبندی

دوست خوبم اگه دچار علائم افسردگی بیشتر از دو هفته هستی حتما به این رواندرمانگر مراجعه کن و در هر طیف و رده ای از این اختلال قرا دارید باز هم  اهمیت درمان رو جدی بگیرید ( ماهی رو هروقت از آب بگیرین تازس)

 

Leave A Reply

Exit mobile version