تاریخچه اپل

اگر بخواهیم به تاریخچه اپل بپردازیم، باید ریشه‌ی آن را در دهه ۷۰ میلادی جستجو کنیم و به دنبال آن به عزیمت جابز از این شرکت و شروع مجدد او نیز اشاره‌ای داشته باشیم. ما از روزهای ابتدایی این برند برایتان می‌گوییم، داستان چگونگی تأسیس این شرکت، شروع کار از طریق اپلI و حرکت به سوی اپلII، راه‌اندازی نسخه مکینتاش و انقلابی که این شرکت در صنعت DTP رقم زد تا رسیدن به ساخت جدید‌ترین و پیشرفته‌ترین فناوری‌هایی که اپل را محبوب مصرف‌کنندگان جهانی خود کرده است.

شاید زمانی که استیو وزنیاک ۲۰ ساله و استیو جابز ۱۶ ساله در سال ۱۹۷۱ دوستی خود را بر پایه رؤیاهای‌شان شکل داده‌بودند، تصور نمی‌کردند که کمتر از ۶ سال بعد بتوانند در اوج جوانی، شرکت خودشان را تأسیس کنند. دو استیو داستان اپل در سال ۱۹۷۷ توانستند اولین نمونه کامپیوترهای اپل را در گاراژ خانه جابز به صورت دستی تولید کرده و همزمان با آن، شرکت خود را با نام کمپانی اپل وارد بازار کنند.

فروش اولین نمونه‌های کامپیوتورهای شخصی اپل، اعتبار قابل توجهی را برای این شرکت ایجاد کرد. به طوری که با تولید و معرفی نمونه‌های دیگری مثل اپلII و اپلIII که به فلاپی درایو و سیستم‌عامل داس مجهز بودند، توانست نامی در میان دیگر برندها در آورد و به عنوان یک شرکت رسمی، تحت عنوان برند اپل، شناخته شود.

جریان سیب شرکت اپل بیشتر با دو استیو که بنیان‌گذاران اصلی آن بودند، شناخته می‌شود. اما شاید اگر نفر سومی به این گروه دوستی وارد نمی‌شد، امروز نسخه‌های محبوبی مانند آیفون و آی‌پد وجود نداشتند. در تاریخچه اپل، قطعا باید به حضور کوتاه‌مدت اما تأثیرگذار رونالد وین اشاره کنیم. داستان از این قرار بود که جابز توانست دوست خود، رونالد را متقاعد کند تا ۱۰ درصد از سهام برند اپل را در اختیار بگیرد که این حرکت در سرگذشت اپل، نقطه عطفی بود، چراکه در سازوکار تولیدات آن تأثیرات مثبتی بر جای گذاشت.

رونالد وین ۱۲ روز بعد، از تصمیم خود منصرف شد و سهام خود را تنها به قیمت ۵۰۰ دلار واگذار کرد، غافل از اینکه کمتر از ۵۰ سال بعد، برند اپل به هولدینگی تبدیل خواهد شد که ارزش آن به بیش از ۷۲ میلیارد دلار می‌رسد.

 

 

 

                                                   تاریخچه اپل

اولین کامپیوتر شرکت اپل

دوستی و همکاری جابز و وزنیاک، سرآغاز همکاری‌هایی شد که این دو جوان را به سمت طراحی و ساخت اولین نمونه‌های رایانه‌ای کشاند. فرد مبتکر و سازنده اپل، وزنیاک بود که اولین نمونه کامپیوتر این برند را ساخت، کامپیوتری که با داشتن یک صفحه کلید شبیه ماشین‌تحریر و امکان اتصال به یک تلویزیون معمولی اولین قدم‌های برند اپل به سوی نمونه‌های پیشرفته‌تر اپلI و اپلII محسوب می‌شد.

وزنیاک در مصاحبه‌ای که در سال ۲۰۰۶ با NPR (رادیوی عمومی ملی) داشت. درباره این نمونه‌های اولیه اینطور توضیح داد: زمانی که من اپلI را ساختم، اولیه نمونه کامپیوتری بود که نشان می‌داد یک کامپیوتر باید مانند ماشین‌تحریر، صفحه کلید داشته و مانند تلویزیون یک صفحه‌نمایش نیز داشته باشد. من در آن زمان به دنبال این نبودم که یک مسیر جدید را به جهانیان نشان دهم، بلکه طراحی و تولید رایانه‌های اولیه اپل تنها برای این بود که به اطرافیانم نشان دهم می‌توانند باهوش و خلاق بوده و به هوش خود مباهات کنند.

                                      اولین کامپیوتر ساخته شده توسط برند اپل (Apple)

چرا سیب نماد شرکت اپل شد؟

اولین نظریه‌ای که در رابطه با عنوان برند اپل وجود دارد و به احتمال زیاد، محتمل‌ترین و واقعی‌ترین دلیل نیز محسوب می‌شود، حرفی است که هم‌بنیان‌گذار این مجموعه، استیو وزنیاک گفته است. به گفته او علت نامگذاری شرکت اپل به سابقه فعالیت استیو جابز برمی‌گردد که در یک باغ میوه مشغول به کار بود و بنابراین نام اپل را برای برند خود انتخاب کرد.

به گفته وزنیاک شاید در ابتدا این عنوان تنها یک اتفاق بود که به ذهن استیو جابز خطور کرد، اما در ادامه، این دو نفر، علیرغم جستجو برای یک نام دیگر، هیچ عنوانی را بهتر از اپل برای داستان خود پیدا نکردند.

برخی نیز جریان سیب شرکت اپل را به داستان آدم و حوا در عهد عتیق ارجاع می‌دهند و فلسفه مربوط به آن را اینطور مطرح می‌کنند که نام تجاری اپل بیانگر دانش است، چرا که میوه درختی که آدم و حوا از آن خوردند نیز سیب بود که سمبل دانایی و دانش است.

از سوی دیگر، لوگوی اولیه‌ای که برای برند اپل طراحی و انتخاب شده بود، تصویری از نیوتن بود که زیر درخت سیب نشسته و همان داستان معروف سقوط سیب و کشف نیروی جاذبه را بیان می‌کند که این ایده نیز به نوعی با علم و دانش و خلاقیت همراه است.

یکی دیگر از نظریه‌های مطرح شده درباره ارم اپل نیز به موضوع مرگ Alan Turing اشاره دارد که یکی از دانشمندان مطرح در علوم رایانه بود و دلیل مرگش نیز خوردن یک سیب آلوده به سیانور عنوان شده است.

 

                                                  لوگوی اپل

Leave A Reply

Exit mobile version