کنترل خشم در مادران

برای ایجاد روشهای کنترل خشم در مادران و ایجاد صمیمیت با فرزند گاهی لازمست که دست از کارها بکشید ، استراحت کنید  و چند دقیقه با خودتان خلوت کرده و افکار خود را متمرکز کنید.
به آنچه هنگام عصبانیت و فریاد زدن به زبان می آورید دقت کنید. به یاد داشته باشید که شما همیشه الگوی فرزند خود هستید. اگر چیزی می گویید که دوست ندارید فرزندتان آن را یاد بگیرد و تکرار کند، پس چرا حرف زدن خود را اصلاح نمی کنید.

بهتر است آنچه باعث خشم شما می شود را بشناسید و از قبل در مورد کارهایی که می توانید هنگام عصبانیت انجام دهید برنامه ریزی کنید. این کار باعث می شود بهتر بتوانید واکنش های خود را کنترل کنید.
شما باید حفظ آرامش و خونسردی در مواقع عصبانیت را بار ها و بار ها تمرین کنید. تا این کار را یاد بگیرید.

بنابراین کنترل خشم و عصبانیت چیزیست که همه والدین به آن نیاز دارند  خودمهارگری و خویشتن پنداری روشی است برای کمک به والدین است تا از وارد کردن صدمه به فرزندشان اجتناب کنند با کسب این مهارت ، والدین خواهند توانست با فرزندشان به شیوه هایی موثر تعامل کنند.

در ادامه روشهایی برای کنترل خشم در محیط خانواده ارائه می شود:

۱.صمیمیت

صمیمیت برای کنترل خشم مادران

صمیمیت در خانواده امری لازم و ضروری است زیرا سهم مهمی در کاهش خشونت در خانواده دارد. بسیاری از رفتارهای خشونت آمیز به این دلیل است که صمیمیت بین طرفین وجود ندارد. صمیمیت هنگامی افزایش می یابد که افراد خانواده در امور زندگی با یکدیگر مشارکت داشته باشند، همچنین اعتماد و اطمینان در مشارکت بین اعضای خانواده باعث صمیمیت می شود


۲. تامل و سکوت

تامل و سکوت یکی از بهترین راه های کنترل خشونت در خانواده، کنترل رفتار خویشتن در مواقعی است که یکی از اعضای خانواده به تحریک دیگری بپردازد. بهترین شگرد در این هنگام آن است که دیگران سکوت اختیار کنند تا آن فرد هم آرامش پیدا کند. سپس در یک فرصت مناسب با هم به بحث و بررسی برسند.

۳- تخلیه

تخلیه یعنی اینکه به طور مستقیم جواب خشونت را ندهیم. تحقیقات جدید نشان داده که پرخاشگری ملاکی و حتی فیزیکی علاوه بر اینکه خشم را کاهش نمی دهد باعث افزایش آن نیز می شود.

۴.مدل پرخاشگری غیرپرخاشگرانه «قدم زدن و …»

تحقیقات نشان داده که افراد عادی که پرخاشگری خود را بدون رفتار پرخاشگرانه بروز داده ند بعد از این کار سطح کمتری از پرخاشگری را داشته اند ولی به طور کل این روش هم زیاد مؤثر نیست.

۵.تنبیه

تنبیه در طول تاریخ یکی از وسایل اجتماعی برای کم کردن میزان خشونت بوده است که توسط آن جلوی تجاوز، خشونت و دیگر رفتارهای پرخاشگرانه را می گرفتند. ولی در حال حاضر علما معتقدند که تنبیه به طور موقت جلوی خشونت را میگیرد و برعکس در طولانی مدت به طور مستقیم باعث تقویت آن می شود.

۶.صحبت کردن در مورد مشکل

صحبت کردن در مورد مشکل ، بهترین روش برای کنترل خشم است. این تکنیک به طور عملی است، یعنی هنگامیکه پرخاشگری به حد اعلای خود می رسد، یکی از طرفین سکوت اختیار می کند و سعی می کند قائله را ختم کند. ولی بعد از اینکه طرفین آرام شدند و مدتی نیز گذشت با خونسردی مطالب را با یکدیگر در میان می گذارند و آن را حل و فصل می نمایند.

نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید

Exit mobile version