بسیاری از دانشجویان آواکس  از ما سوال می‌کنند برای طراحی سایت از کجا شروع کنیم، مراحل یادگیری طراحی سایت چیست و چطور باید در این مسیر قدم بگذاریم. در واقع دغدغه اصلی کسانی که می‌خواهند طراحی سایت را شروع کنند نداشتن نقشه راه و ندانستن مسیر است. خیلی از طراحان وب در شروع کار، راهشان را با آزمون و خطا پیدا می‌کنند که این مورد باعث می‌شود زمان زیادی را از دست دهند و در طول مسیر سردرگم شوند. ما در این مطلب بررسی می‌کنیم که مراحل یادگیری طراحی وبسایت   چیست و از چه ابزارهایی استفاده کند تا به یک متخصص در این زمینه تبدیل شود.

مراحل یادگیری طراحی وبسایت

سال‌ها تجربه آموزش برنامه نویسی در سون لرن مخصوصا برنامه نویسی وب، به ما دید مناسبی نسبت به مراحل یادگیری این گرایش داده است. ما به خوبی نیازهای افرادی که به تازگی وارد طراحی سایت می‌شوند را درک می‌کنیم. بسیاری از افراد نمی دانند که از کجا و به چه شکل باید شروع به کار کنند و همیشه با سوالاتی زیادی در حال دسته و پنجه نرم کردن هستند. سوالاتی از قبیل یادگیری چه زبانی را باید شروع کنند؟، از چه ابزاری‌های برای طراحی سایت باید استفاده کنند و چگونه می‌توانند به صورت حرفه ای به طراحی وب بپردازند؟ به همین خاطر در این مطلب قصد دارین به صورت مرحله به مرحله توضیح دهیم که چه مسیری را باید طی کنید تا به یک طراح سایت تبدیل شوید.

گام اول : یادگیری زبان HTML

اگر به چند سال قبل برگردیم و نگاهی به اولین سایت‌های منتشرشده در وب بیندازیم.، می‌بینیم که صفحات آن‌ها تنها از چند المان ساده و ابتدایی تشکیل شده‌اند.

از گذشته تا امروز، تکنولوژی‌های مختلفی در جذاب کردن فرآیند طراحی وب تاثیرگذار بوده‌اند، اما شاید ندانید که تمام این تکنولوژی‌ها به زبان HTML منتهی می‌شوند. زبان نشانه گذاری HTML اولین چیزی است که طراحان وب باید یاد بگیرند.

بزرگترین برنامه نویسان وب، یک روز کار خودشان را با HTML شروع کردند. HTML مخفف Hyper Text Markup Language است و در فارسی به آن زبان نشانه‌ گذاری ابرمتن می‌گویند. دقت کنید که HTML یک زبان برنامه نویسی نیست، بلکه یک زبان نشان‌گذاری یا Markup language به حساب می‌آید.

از زبان HTML برای ایجاد بدنه اصلی و ساختار کلی صفحات وب استفاده می‌شود. این زبان با تگ‌ها کار می‌کند و این تگ‌ها هستند که مشخص می‌کنند در صفحه وب از چه عناصری استفاده شده است. در واقع تگ‌ها عناصری هستند که وظایف گوناگونی دارند و با فراخوانی هر کدام کارشان شروع شده و با بستن تگ کارشان تمام می‌شود.

مراحل یادگیری طراحی وبسایت

 

گام دوم : یادگیری زبان CSS

با استفاده از زبان HTML شما تنها قادر به ساختن ساختار و چهارچوب کلی صفحه وب خواهید بود،. اما این قطعا این صفحات ظاهر کاربر پسندی نخواهند داشت.

زیرا زمانی که برای ایجاد این صفحات وب فقط از زبان HTML استفاده می‌کنید،. دسترسی شما به تعداد محدودی از عناصر تعریف شده در زبان HTML محدود می‌شود.

پس نیاز به ابزار و یا به عبارت بهتر زبانی دیگری خواهید داشت تا ضعف‌های زبان HTML را پوشش دهد. زبانی که به منظور زیبا سازی و فرم دهی به صفحات وب استفاده می‌شود، CSS نام دارد.

دومین قدم برای کسی که قصد دارد به طراحی وب بپردازد، CSS است. CSS مخفف عبارت Cascading Style Sheets و به معنی “برگه‌های آبشاری” است. این زبان مانند HTML یک زبان نشانه‌ گذاری است که اجازه می‌دهد ساختار صفحات وب را از چیدمان عناصر گرفته تا تغییر رنگ‌بندی و فونت‌ها شکل دهید. به کمک CSS می‌توانید خصوصیاتی مثل رنگ‌ها، فونت‌ها، ابعاد، سایزها، نحوه چیدمان عناصر و غیره را در صفحات وب مشخص کنید.

گام سوم : یادگیری زبان جاوا اسکریپت

زمانی که به زبان‌های HTML و CSS مسلط شدید، می‌توانید صفحات وب ایستا (Static) را طراحی کنید.

اما امروزه کمتر سایتی را می‌توانید پیدا کنید که ایستا باشد. زیرا کاربران به دنبال سایت‌های تعاملی و داینامیک هستند و دوست دارند از امکانات مختلف آن‌ها استفاده کنند. پویا کردن سایت‌ها حس بهتری از تجربه کاربری را در بازدیدکنندگان و کاربران ایجاد می‌کند.

یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی که برای پویا کردن سایت‌ها استفاده می‌شود، جاوا اسکریپت است.

جاوا اسکریپت زبانی سطح بالا، داینامیک، مبتنی بر شی و تفسیری است که از شیوه‌های مختلف برنامه نویسی پشتیبانی می‌کند.

سومین گام برای تبدیل شدن به یک طراح وب، یادگیری و تسلط بر زبان جاوا اسکریپت است. این زبان از نظر محبوبیت و کاربرد رشد بسیار بالایی دارد و از آن می‌توان برای برنامه نویسی سمت سرور (Server Side)، اپلیکیشن‌های موبایل، بازی و اپلیکیشن‌های دسکتاپ استفاده کرد. بنابراین می‌توان اینگونه برداشت کرد که زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت ، یک زبان همه فن حریف است.

کار با جاوا اسکریپت بسیار شیرین است، اما لذت کار با آن را زمانی درک می‌کنید که از Library‌های این زبان مثل Jquery یا React.js استفاده کنید.

گام چهارم : یادگیری یک زبان برنامه نویسی سمت سرور مثل PHP

زمانی که شما سه گام قبلی را طی کنید، به راحتی می‌توانید یک سایت را به صورت کامل طراحی کنید و مراحل یادگیری طراحی وبسایت را آموخته اید. اما امروزه سایت‌ها علاوه بر ظاهر زیبا نیازمند منطق صحیح هم هستند، به همین دلیل باید سایت هایی را بسازید که قادر باشند نیازهای کاربران به درستی اجرا و پردازش کنند.

برنامه نویسان وب به دو دسته کلی تقسیم می‌شود.

گروه اول وظیفه دارند به طراحی ظاهری سایت بپردازند که به آن‌ها برنامه نویس‌های سمت کاربر (Client-side) می‌گویند.

گروه دوم افرادی هستند که منطق سایت‌ها را پیاده سازی می‌کنند و به عنوان برنامه نویسان سمت سرور (Server-side) شناخته می‌شوند. بعضی از برنامه‌نویسان می‌توانند در هر دو حوزه کار کنند که به آن‌ها برنامه نویسان Full Stack می‌گویند.

 

برنامه نویسی Front End چیست؟

فرض کنید به عنوان برنامه نویس سمت کاربر، مثلا یک صفحه تماس با ما را طراحی کرده‌اید.، اگر دکمه ارسال فرم‌ها کار نکند نمی‌شود از فرم زیبایی که ساخته‌اید استفاده کرد. همچنین اگر کاربران نتوانند در سایت شما ثبت نام کنند.، مشکلاتی مانند احراز هویت به وجود می‌آید.

زمانی که می‌خواهیم میان کاربر، پایگاه داده و سرور ارتباط برقرار کنیم، اهمیت استفاده از یک زبان برنامه نویسی سمت سرور به خوبی مشخص می‌شود.

با آموزش PHP می‌توانید اسکریپت‌هایی بنویسید که از کاربران خود اطلاعات بگیرید و بعد از پردازش این اطلاعات، آن‌ها را به کاربر برگردانید. در پروژه‌های بزرگ تحت وب استفاده از یک زبان سمت سرور ضروری است. به همین دلیل سایتهای مطرحی مثل فیس بوک، ویکی پدیا و غیره در بک اند خود، از PHP استفاده می‌کنند.

جمع بندی مقاله مراحل یادگیری طراحی وبسایت

نقشه راه یادگیری طراحی سایت از آموزش HTML و CSS شروع می‌شود .

و شما حین یادگیری این دو ابزار مهم باید به فکر آموزش اصول اینترنت و وب نیز باشید.

پس از رسیدن به تسلط خوب در مورد مراحل اولیه، نوبت به یادگیری جاوا اسکریپت است که یکی از زبان‌های محبوب به حساب می‌آید. با تسلط به زبان جاوا اسکریپت، می‌توانید بر اساس اهداف‌تان کتابخانه‌های توسعه سمت کاربر یا توسعه سمت سرور این زبان را بیاموزید.

اگر سوال یا مشکلی در مورد نقشه راه یادگیری طراحی سایت دارید، خوشحال خواهیم شد آن‌ها را با ما از بخش نظرات در میان بگذارید.

Leave A Reply

Exit mobile version